Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2. rész Vásárlás

2014.05.08

 Egyszer volt, hol nem volt...

Volt egyszer egy fiú, akit Eszmeráldáááh-nak hívtak. Nem volt neki se anyja, se apja, és még vak is volt a szerencsétlen...

Ja, nem. Az egy másik történet!

A két kislány visszament a Fedezékébe. Egy kerítéssel körülkerített hely volt az, körülötte fadeszka-kupacok, tartalék gyanánt, és karton-házak. Egyik az ételek, másik a vizek, harmadik az ágyak tárolására szolgált, és volt egy zászlójuk, botból, és vászonból. Csak egy egyszerű, vörös anyag volt, kicsit koszos, megtépázott, de büszkén lobogva köszöntötte hazatérő gazdáit. Mimy boldogan vágta ki sarkig a kis kaput. Két kapu vezetett a Fedezékbe, de az egyik el volt torlaszolva, az idegenek elől.

MIMY:- Éhes vagyok! Mi a kaja?- nézett Jeff-re, aki odasétált a kartonhoz, amire egy alma volt rajzolva, és kivett egy zsemlét, és egy kiflit, amit odanyújtott barátnőjének. Mimy boldogan mosolyogva vette el Jeff holtsápadt kezéből, és elkezdtek enni. Jeff elővette a zsebéből az pénzeket, amiket a kedves emberektől kaptak. „5 dollár. Nem sok, de talán tudok venni valamit.” A félig megevett zsömlét visszatette a kartonba, és elindult a szemben lévő bolt felé, ahol mindig vásároltak.

JEFF:- Te jössz?- fordult Mimy felé, aki visszatette a kifli csücskét a kartonba, és elindult utána. A kisboltban alig volt pár ember, az eladó is valahol hátul sertepertélt. Mikor a két lány belépett, sokan összesúgtak.

- Szegény kislányok!

- Ilyen fiatalon árván maradni…!

- Én befogadnám őket.- ilyenek hangzottak mindenfelől.

- Sziasztok!- köszöntötte őket az eladó- Mit kértek?- Jeff nem szólt semmit, csak letette az asztalra a pénzt. Az eladó adott nekik kakaót, egy sütit, és a napközben megmaradt kenyérhajat. A két kislány megköszönte, és kiment.

- Itt ennyi mindent lehet venni 5 dollárért?- kérdezte egy idősebb néni.

ELADÓ:- Nem, csak úgy sajnálom szegényeket. Árvák, ráadásul hajléktalanok, alig van mit enniük…- nézett a lányok után szomorúan.

Mikor visszaértek a Fedezékbe, Jeff odament a másik kartonhoz, amire egy vízcsepp volt rajzolva, és beletette a kakaót.

MIMY:- Na! Nem isszuk meg?

JEFF:- Most? Jobb lesz ez rosszabb időkre.

MIMY:- De megromlik…- Jeff ránézett a dobozra. Nem volt valami hosszú a szavatossági ideje. Megadóan odanyújtotta Mimy-nek a dobozt. A lány nagy mosollyal elvette, és megpróbálta letekerni a kupakot. De az nem engedett a kis kezeknek.

MIMY:- Jeff! Kinyitod?- nyújtotta oda. Jeff elvette, és kibontotta.- Köszi!- visszavette az italt, és elégedetten leült a földre. Jeff közben elindult a zászló felé.- Te nem iszol?- kiáltott utána.

JEFF:- Most nem.- amíg Mimy megitta a kakaót, addig Jeff a zászlóval babrált valamit.

 
 

 

Profilkép


Képgaléria


Utolsó kép
Archívum

Naptár
<< Október / 2018 >>


Statisztika

Online: 2
Összes: 39436
Hónap: 1069
Nap: 52